Aan tafel

Ga mee op een culinaire tijdreis

De Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh en Toerisme nemen je mee op een smakelijke ontdekkingstocht.
Want de liefde voor de streek gaat door de maag.
Schuif mee aan tafel bij onze voorouders.
Lokale producten, oeroude smaken en hedendaagse, culinaire creaties vertellen wie we waren én zijn.

Ontdek hier binnenkort vier heerlijke hapjes.

Kieldrechtse koggekoek

Peperkoek met
een salade van haring en rode bessen
Een zomerse lekkernij met de handelswaar van de Doelse kogge.

Verhaal en recept vanaf 30 juni

Kruibeekse panini romani

Croque met pulled oesterzwammen, lokale kaas en vroege peer
Proef Romeinse sporen op een hedendaagse panini.

Verhaal en recept vanaf 22 juli

Vrasense oercracker

Notengranencracker met linzenhummus, geitenkaas en bieslook
Ontdek oeroude smaken van de laatste jager-verzamelaars.

Verhaal en recept vanaf 4 augustus

Burchtse lusthoffriet

Puntzak friet met mosseltjes in het zuur en verse tartaarsaus
Een culinair brugje naar de hoogdagen van de dorpskermissen.

Verhaal en recept vanaf 15 september

Breng de gemeente mee op smaak

Is jouw aardbeientaart dé ster van elk familiefeest? Wordt jouw spekjessaus bejubeld als de beste ter wereld? Of verras jij vrienden en buren telkens weer met een heerlijke salade met geitenkaas van bij ons?

We zoeken lekkere recepten met een lokaal tintje - gerechten die niet alleen smaken, maar ook een verhaal hebben.

Wat maakt jouw recept speciaal? Van wie heb je het geleerd? Welke lokale producten gebruik je?

De mooiste inzendingen bundelen we in een uniek kookboek vol lokale smaken en fijne herinneringen. Zo leren we elkaar op een andere manier kennen. Want zeg nu zelf: niets verbindt meer dan samen eten.

Naar top